VISIE, MISSIE EN STRATEGIE ONTWIKKELING

Succesvolle organisaties beschikken over een heldere visie, een duidelijke missie en effectieve strategie. Als organisatie weet je wat je wilt bereiken, waarvoor je staat en hoe je dit gaat doen.

Een toekomstbestendige visie geeft focus aan je organisatie, inspireert en verbindt medewerkers. Zowel in zekere als onzekere tijden motiveert een goede visie en missie om er écht voor te gaan en gezamenlijk de gewenste resultaten te bereiken.

Gelijk aan je organisatie verandert de strategie voortdurend. Dit enerzijds onder invloed van kansen en bedreigingen uit de externe omgeving. Anderzijds door de dynamiek van de interne omgeving. Een zorgvuldig gekozen strategie is bepalend voor de positionering en levensvatbaarheid van je organisatie. Het is een doorlopend proces van koers houden, bijsturen en richting zoeken. Dit vereist leiderschap én lef.

Onze aanpak:

Wij ondersteunen organisaties bij het ontwikkelen van een toekomstbestendige visie, missie en strategie. Met een grondige analyse van de huidige situatie van je organisatie en het vergroten van het inzicht in relevante toekomstige ontwikkelingen creëren we bewustwording. Dit vormt de basis voor de ontwikkeling van een visie die zowel gedragen als inspirerend als toekomstbestendig is.

Visievorming vindt plaats in een open proces van co-creatie waarbij wij gebruik maken van alle aanwezige kennis en kunde. Wij faciliteren dit met recente methoden en technieken waaronder ‘serious gaming’ en ‘living labs’. Medewerkers worden zo betrokken en gestimuleerd om buiten de bestaande kaders, -out-of-the-box-, te denken en te doen. Een wat ons betreft essentiële voorwaarde om te komen tot een visie die verder gaat dan een pakkende oneliner.

Vanuit de ontwikkelde of een reeds bestaande visie en missie geven wij een effectieve strategie vorm. Hierbij zijn inhoud, proces en context ons vertrekpunt. Middels scenarioplanning werken we toe naar een strategie die je organisatie onderscheidend positioneert en de levensvatbaarheid vergroot.

Ben jij geïnteresseerd in visie, missie en strategie ontwikkeling en benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Dat verkennen wij graag persoonlijk met je. Daarom bieden wij jou gratis én geheel vrijblijvend een intakegesprek aan met een van onze adviseurs.

Meer sturing met minder papier? Een duidelijke koers met samenhang, consistentie in de uitvoering en bovenal echt commitment? Dat bereik je met de A3 methodiek.

Lees meer...