WELCOME TO THE JUNGLE

Je herkent het wel, de IT jungle in jouw organisatie. Oude systemen, niet werkende computers, duizend-en-een processes, de miscommunicatie tussen de ‘leken’ en de ‘IT nerds’, de overflow van data stromen en vooral de onnodige complexiteit van dit alles. En dan nog niet te spreken over Artificial Intelligence, Blockchain, Internet of Things en alle andere mogelijkheden die onze maatschappij zogenaamd ‘disrupten’. Je hebt versie 2 net gedownload en versie 3 ligt alweer op de planken, met nog meer ‘onmisbare’ functies.

Dit is niet alleen frustrerend, het helpt jou en je organisatie ook niet verder. Er is een wildgroei van allerlei systemen en applicaties en de mensen benen dit vaak nauwelijks bij. De opbrengsten dalen, de kosten reizen de pan uit, maar het systeem opzijzetten betekent een directe nekslag voor je organisatie. Daarnaast word je van alle kanten voorbij gestreefd door ‘slimme’ startups die nieuwe technologieën inzetten. Vroeger planden we alles 5 jaar vooruit maar tegenwoordig moet je alles op alles zetten om het einde van het jaar nog te halen. Er moet dus iets gebeuren om anno nu nog relevant te blijven.

Net zoals in een echte jungle kun je niet in je eentje overleven als je de weg in de jungle niet kent. Alles platgooien werkt natuurlijk ook niet, alles groeit snel en je gooit daarmee al het waardevolle in je organisatie weg. Daarnaast is het doel natuurlijk niet om te overleven maar om El Dorado te vinden. Wat je nodig hebt is een klein team van locals die de wegen in de jungle kent en jou niet alleen de weg kan wijzen, maar ook kan zorgen dat je op een gegeven moment zelf kan overleven. Ieder stukje van de jungle is anders en daarom zijn er veel verschillende expertises nodig.

DESKUNDIGE REISBEGELEIDING

We houden van de IT jungle en organisaties! We hebben jarenlange ervaring, spreken de taal maar vinden het vooral leuk om mensen te helpen. In onze jungle tour (workshops, training en persoonlijke begeleiding) werken we nauw samen met jou en je organisatie. In overleg met jullie stellen we de jungle tour samen. Onder begeleiding van onze ervaren reisleiders en survivalexperts komen jullie uit bij El Dorado. Het gaat er ons hierbij om dat het meer oplevert dan het zoeken kost en dat de reis daarna toe natuurlijk ook een beetje leuk is (en ook soms spannend!).

DE JUNGLE TOUR:

• Het definiëren van jullie El Dorado (het maken van een heldere visie die richting geeft)

• Een kaart van de jungle maken (Design Thinking: strategie formuleren en stappenplan opzetten)

• Begeleiding en de eerste stappen (Team- en personal coaching)

• Zorgen dat iedereen ons volgt en niemand achterblijft (Verandermanagement)

• Mogelijke gevaren en obstakels overwinnen (advies en expertise op gebied van IT & Legal)

• Onderweg lekkere bananen plukken (Innovatie en verkenning nieuwe technologie)

• Het water oversteken (IT implementaties)

• De laatste stappen naar EL Dorado (Learning & Development, Training)

• Vieren dat jullie El Dorado hebben gevonden!

Ga jij mee op avontuur in de IT jungle en ben je benieuwd of het tussen ons ‘klikt’? Wij ook. Graag maken wij persoonlijk kennis met je. Daarom bieden wij jou geheel vrijblijvend een intakegesprek aan met een van onze (reis)adviseurs.